Det är äntligen dags för premiären av Stagnelius In Concert – en nyskriven konsert dedikerad poeten Erik Johan Stagnelius och hans dikter. Jag har tonsatt elva av Stagnelius texter och musiken kommer att framföras av mezzosopranen Solgerd Isalv, Gärdslösa Kammarkör under ledning av Ingegärd Cafourek, Thorbjörn Westman på violin och nyckelharpa, cellisten Peter Schöning och jag själv på piano. Skådespelaren Lars Sonnesjö gör i samband med musiken ett porträtt på Erik Johan Stagnelius. Urpremiären blir i Gärdslösa Kyrka på lördag kl.20. En andra konsert ges på Kalmar Slott en kväll senare. Det är dags att kasta nytt ljus på Erik Johan Stagnelius och hans dikter. Varmt välkomna tilll en oförglömlig kväll! För mer info se: www.stagneliusinconcert.com

ENGLISH: Finally, the premiere of Stagnelius In Concert is here! This is a new concert dedicated the work of poet Erik Johan Stagnelius. I have composed new music to eleven of Stagnelius poems. They will be performed by Mezzo Soprano Solgerd Isalv, Gärdslösa Chamber Choir, conducted by Ingegärd Cafourek, Thorbjörn Westman on violin and nyckeharpa, Peter Schöning on cello and myself on piano. The actor Lars Sonnesjö will make a portrait of Erik Johan Stagnelius which will be presented during the concert. The premiere will be hosted in Gärdslösa Church on Saturday at 8 PM. A second concert will be performed at Kalmar Castle the following evening. It is time to put Erik Johan Stagnelius and his poetry in a new context. Welcome to an unforgettable night! For more details, check: www.stagneliusinconcert.com